Bij permanente make-up wordt met behulp van een steriel microscopisch naaldje, die ultrasnelle bewegingen maakt, een speciale pigmentvloeistof in de bovenste huidlaag aangebracht.


Wenkbrauwen

De vorm van je wenkbrauwen bepaalt je uitstraling, maar kan ook zorgen voor een jongere uitstraling. Met Permanente Make-Up kan je de vorm van je wenkbrauwen corrigeren maar ook volledig verdwenen wenkbrauwen hertekenen of zelfs kleine littekentjes camoufleren.


Ogen

Een eyeliner tussen de wimperimplant zorgt voor een sprekende oogopslag met meer expressie. Uiteraard wordt er rekening gehouden met uw persoonlijke smaak. De eyeliner kan zowel op het onderste- als bovenste ooglid, dit in verschillende breedtes.Klik hier voor meer voorbeelden van permanente make-up

 

Lippen

Met Permanente Make-Up kan je de vorm van je lippen corrigeren, extra accentueren of zelfs voller maken. De lipliner kan ook met een schaduw worden aangebracht voor een minder afgelijnd resultaat.

Waarom kiezen voor Permanente Make-Up?

U wilt er op elk moment van de dag stralend uitzien?
U vind het moeilijk u op te maken zonder bril?
U heeft 's morgens te weinig tijd om zich op te maken?
U wil geen uitgelopen make-up meer na het sporten, zwemmen, dagje strand of de sauna?
U bent gevoelig voor allergieën op bepaalde cosmeticaproducten?
U heeft een fysieke belemmering waardoor u zich niet makkelijk kunt opmaken?


Hoe verloopt de behandeling?

Tijdens de 1e consultatie wordt een medische vragenlijst doorgenomen & kan met zekerheid worden bepaald of het bij u wel of niet kan. Indien nodig wordt vooraf een allergietest gedaan op de gebruikte pigmenten en producten.

Wij rekenen ongeveer een 2-tal uur, dit omvat een intakegesprek waar wij kennis nemen van uw medische achtergrond, het voortekenen, het bepalen van de kleurkeuze. Het samen kiezen van de juiste vorm & kleur, alsook het voortekenen zijn van groot belang voor het eindresultaat, wat u een ongeloofelijk comfort zal bieden, waar u nog jaren van zal kunnen genieten.

Daarna wordt een verdovende crème opgezet. We laten de crème inwerken en maken ondertussen alle andere benodigdheden klaar. Daarna start de eigenlijke pigmentatie.

Direct na de behandeling kan een lichte zwelling van de huid optreden. Deze zwelling verdwijnt echter weer na enkele uren. Doordat pigment in de huid dient aangebracht te worden, kunnen er tevens enkele korstjes ontstaan. Je krijgt een zalf mee die je 2x/dag dient te gebruiken tot de korstjes weg zijn. Dit duurt ongeveer 3 dagen tot een week. Deze korstjes mag u niet vanzelf verwijderen, maar deze moeten uit zichzelf loslaten.

Het is wel van groot belang dat de huid de eerste 3 dagen na de behandeling droog blijft. Zwemmen & het gebruik van zonnebank, sauna of make-up wordt de eerste 7 dagen afgeraden. De pigmenten zijn zeer onderhevig aan UV licht. (Hou hier rekening mee bij het inplannen van een afspraak, vb. bij eventuele vakantieplannen)

Na ongeveer 6 weken komt u terug voor de nabehandeling (inbegrepen in de prijs). Er wordt dan gekeken of alles nog naar wens is, en indien nodig, nog een nabehandeling gegeven.


Is het eindresultaat meteen zichtbaar?

Neen, de eerste weken ziet het resultaat er donkerder uit, hou er rekening mee dat tot 40% van deze kleur nog verdwijnt.


Hoe lang blijft Permanente Make Up?

Permanent maar niet definitief.

Gemiddeld houdt PMU 3 tot 5 jaar. Veel hangt af van de intensiteit van de kleur, de hoeveelheid zon die de huid te verduren krijgt, de snelheid van de celvernieuwing, de diepte van het pigment en de mate waarin het pigment opgenomen wordt door het organisme. UV-straling, het afweersysteem en celvernieuwing kunnen het pigment elimineren en de kleur doen vervagen.
Wij raden aan om vb bij de wenkbrauwen een sunblock te gebruiken als u in de zon komt, om uw kleur langer te kunnen behouden.


Is permanente Make up veilig?

Er wordt uitsluitend met professioneel materiaal en goedgekeurde kleurpigmenten gewerkt, bovendien wordt bij elke behandeling steeds een nieuwe steriele naald gebruikt.


Doet het pijn?

PMU is niet volledig gevoelloos, maar wordt over het algemeen niet als extreem pijnlijk ervaren. Dankzij de nieuwste computer gestuurde apparatuur en verdovingscrème kunnen de onaangename prikkels tot een minimum beperkt worden.


Dien ik bepaalde voorzorgen te nemen?

De dag voor & na uw behandeling kan u best geen alcohol drinken en best geen aspirines of andere bloedverdunners in te nemen.

Bij het plaatsen van een lipcontour wordt aangeraden om een week op voorhand een voedende balsem op de lippen aan te brengen, dit vergemakkelijkt het pigmenteren.

Ontwikkelt u makkelijk koortsblaasjes en wil u een lipbehandeling, vraag dan eerst een voorschrift aan uw arts tot het innemen van een medicijn tegen koortsblaasjes.


Voor wie is PMU niet geschikt?

U bent diabetespatiënt
omdat diabetici een moeizame wondgenezing hebben, kunnen we helaas by u geen PMU aanbrengen. De kans is immers groot dat de schaafwondjes die gemaakt worden bij de plaatsing van PMU slecht zouden genezen.

U bent zwanger of geeft borstvoeding
Omdat door hormonale veranderingen de huid ook wijzigingen ondergaat, wordt PMU meestal niet door de huid opgenomen. Tevens kan geen verdoving gebruikt worden

U hebt af en toe last van koortsblaasjes
Indien u hier vaak last van hebt, is het beter om geen lipcontour aan te brengen. Indien maar heel af en toe eens een blaasje tevoorschijn durft te komen, dan volstaan enkele voorzorgsmaatregelen. Wij geven u hierover graag persoonlijk bijkomende informatie.

U neemt medicijnen of onderging recent chemotherapie?
Afhankelijk van het soort medicijnen zal de plaatsing van PMU wel of niet kunnen doorgaan. Indien u onlangs chemotherapie onderging, dan raden wij u aan vooraf uw arts te raadplegen. Gewoonlijk moet 6 maanden gewachten worden vooraleer men PMU mag plaatsen.

U onderging recent botox of collageen-inspuitingen?
Dan is dit belangrijk om te melden, zodat we hier rekening mee kunnen houden. Tevens moet een aantal maanden gerespecteerd worden vooraleer PMU kan geplaatst worden, vnl bij de wenkbrauwen.

U onderging onlangs een oogoperatie?
Dan is de toestemming nodig van de behandelende arts

U bent allergisch voor make-up en andere producten?
Dan kan vooraf een test gedaan worden om te zien hoe uw huid hierop reageert. Meestal vormt de desbetreffende allergie echter geen probleem voor de plaatsing.Kan met PMU ook een tijdelijke tattoo geplaatst worden?

Er bestaat niet zoiets als tijdelijke tatouages. PMU vervaagt onder meer doordat deze minder diep in de huid wordt geplaatst & andere pigmenten worden gebruikt in vergelijking met een tattoo maar totaal verdwijnen doen ze nooit, er blijft als het ware na verloop van tijd steeds een wazige plek over.Nazorg

Direct na de behandeling kan een lichte zwelling van de huid optreden. Deze zwelling verdwijnt echter weer na enkele uren. Doordat pigment in de huid dient aangebracht te worden, kunnen er tevens enkele korstjes ontstaan. Je krijgt een zalf mee die je 2x/dag dient te gebruiken tot de korstjes weg zijn. Dit duurt ongeveer 3 dagen tot een week. Deze korstjes mag u niet vanzelf verwijderen, maar deze moeten uit zichzelf loslaten.
Na de behandeling dient de huid 3 dagen droog te blijven. Zwemmen & het gebruik van zonnebank, sauna of make-up wordt de eerste 7 dagen afgeraden. De pigmenten zijn zeer onderhevig aan UV licht. Hou hier rekening mee bij het inplannen van een afspraak (vb bij eventuele vakantieplannen) 
MOOI-BY-EMMY.be